Audis kommande elbilar ska heta E-tron – här är planen

Audis kommande elbilar ska heta E-tron – här är planen

Att Audi utvecklar en ny suv med eldrift är ingen hemlighet – den kommer se ut ungefär som konceptbilen E-tron Quattro från förra året. Men nu kommer nya uppgifter om Audis elbilsprojekt, som är en del av hela Volkswagenkoncernens storsatsning på elbilar.

Audi E-tron är idag ett samlingsnamn för både el- och hybridteknik men i framtiden blir E-tron namnet för "helt eldrivna drivlinestrukturer", skriver Autocar. Planen är att lansera tre nya eldrivna modeller före 2020.

I början kan E-tronmodellerna bli helt egna modeller, men på längre sikt ska Audi lansera E-tronversioner av exempelvis A6, A7 och A8, berättar Rupert Stadler, Audis styrelseordförande.

Förutom suvmodellen kommer en eldriven sedanmodell, och här är det lätt att dra paralleller till Tesla Model S. Eventuellt kan den få heta A8 E-tron.

Dessutom kommer någon slags mindre modell, kanske i form av en suv eller en "nästan-suv" – alltså en vanlig halvkombi med något högre markfrigång och mer designattityd.

"Vi ser just nu en uppåtgående trend i efterfrågan för den typen av elkoncept, främst i storstäderna. De passar bra för räckvidder mellan 35 och 45 mil. Utrymmet är viktigt – därför kommer vi se kompakta elbilar, men med ordentligt förbättrad interiördesign. Kunderna vill ha lätt att kliva in, en upphöjd sittposition och känslan av säkerhet", säger Rupert Stadler till Autocar.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Audis elbilssatsning låter riktigt spännande!
85
18