Ford stoppar nya Focus RS500?

Källor i drottningens land säger att det inte blir någon värstingversion i Focus-serien.
Annons

Ford har haft som vana att kröna sina generationer av Focus med en värsting – under namnet RS500. Förra generationens Focus-serie toppades med 500 exemplar av RS500.

Så var det meningen att det skulle bli även denna gång.

Den Focus RS som kom förra våren, och som blivit en succé, skulle få sällskap av en RS500 med en effekt på 400 hk samt banfokuserade köregenskaper och mer aggressiv styling. Spionbilder och -filmer har också skvallrat att den är på gång.

Men nu skriver brittiska Autocar, som ofta är väl underrättade när det gäller Ford, att en ny RS500 verkar allt mer osannolik.

Bland annat handlar det om hur en RS500 skulle passa in i Fords övriga prestandamodeller. Att Ford Performance erbjuder en trimsats till RS är en händelse som ser ut som en tanke. Och i USA handlar det om att inte trampa Ford Mustang på tårna.

Och utan USA-försäljning verkar Ford tveka inför affärsidén.

Tiden är också en pressande faktor. Nuvarande Focus-serien kommer att ersättas under 2017 och fönstret att introducera en värsting-modell har blivit allt smalare.

Faktum är att det var problem även att få den vanliga RS-modellen genom nålsögat i Fords produktplanering. RS-projektets chefstekniker Tyrone Johnson har berättat för Autocar att det var Fords utvecklingschef Raj Nair som lyckades lirka RS förbi företagets bönräknare.

Kanske dags att han agerar igen?

Annons
Annons
Rulla till toppen