Volvo S90 Excellence uppgraderas med ännu mera lyx och komfort

Volvo S90 Excellence uppgraderas med ännu mera lyx och komfort

Nya, uppgraderade Volvo S90 Excellence blir den lyxigaste bilmodellen som byggts i Kina. Volvo bygger "vanliga" S90 och S90 Excellence i sin fabrik i Daqing, varifrån de exporteras över hela världen.

"Kina spelar en allt viktigare roll i våra globala tillverkningsambitioner," säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef för Volvo Car. "Våra fabriker här kommer att leverera förstklassiga produkter för export till hela världen de kommande åren. De kommer att hjälpa oss att nå vårt mål på 800.000 sålda bilar om året till 2020."

Med början förra året exporterar Volvo den förlängda S60 Inscription till USA. Det är den första kinatillverkade premiumbilen som exporterats till USA.

"Det första du lägger märker till i S90 Excellence är att vi har tagit bort det främre passagerarsätet och ersatt det med en så kallad Lounge Console, för kunder med egen chaufför som behöver kunna koppla av eller arbeta under resan," säger Thomas Ingenlath, designchef på Volvo Car. "Nästa sak du noterar är den höga materialkvaliteten som ger en mycket genomtänkt och fulländad lyxupplevelse."

Volvo S90 Excellence säljs enbart med motoralternativet T8 Twin Engine, som blandar förbränningsmotor och hybriddrift. Både S90 och S90 Excellence erbjuds med luftkvalitetssystemet "CleanZone" där det ingår joniserande luftrenare, PM 2,5-realtidsövervakning och fyrzonigt klimatsystem.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En Volvo S90 Excellence skulle jag mycket väl kunna tänka mig!
178
69