Snökaos i trafiken – då kraschar viktiga sajten

Just nu råder riktigt besvärligt väglag i stora delar av östra Sverige, och framför allt i Stockholmsområdet. Många har inte bytt till vinterdäck men ger...
Annons

Just nu råder riktigt besvärligt väglag i stora delar av östra Sverige, och framför allt i Stockholmsområdet. Många har inte bytt till vinterdäck men ger sig ändå ut på vägarna, trots att det kommit stora mängder snö. 

Mitt i snökaoset, som bland annat innebär långa köer och inställd kollektivtrafik, har trafikinformationssidan Trafiken.nu blivit överbelastad. Den har inte gått att komma in på för många besökare under hela morgonen och förmiddagen.

Trafikverket bekräftar att sidan ligger nere.

”Vi jobbar med att försöka få igång den”, säger Trafikverkets presstjänst, och hänvisar till kundtjänsten för mer information.

• Är det inte dåligt att en så viktig samhällsfunktion ligger nere när den behövs som mest?

”Vi vet inte varför den inte fungerar. Vi har vår egen funktion, Läget på trafiken, på vår hemsida. Det är den vi hänvisar till”, säger Trafikverkets kundtjänst.

Det finns också trafikinformation i realtid hos exempelvis Google Maps.

Trafikkontoret i Stockholm jobbar för fullt med snöröjningen.

”Som det snöade i natt hade vi kunnat röja tio gånger och det hade ändå varit mycket snö. Det vräker ner så fort att det inte går att hålla efter”, säger Anders Porelius på trafikkontoret i Stockholm till Stockholm Direkt.

Snökaos i trafiken – då kraschar viktiga sajten
Annons
Annons
Rulla till toppen