F1-stjärnan kickar sponsorn efter osmaklig tweet

"Jag kommer aldrig att låta någon göra narr av mitt land"

F1-stjärnan kickar sponsorn efter osmaklig tweet
Mexikanen Sergio Perez har tagit två tredjeplatser och ligger sjua i Formel 1-VM. FOTO: Lat.

Efter Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet tyckte solglasögon-tillverkaren Hawkers att det var dags att skoja.

"Mexikaner, använd dessa glasögon så ingen märker era (gråt)svulla ögon i morgon när ni bygger muren", skrev Hawkers på sitt mexikanska konto.

Det ska givetvis vara en referens till Donald Trumps tidigare uttalanden att han vill bygga en mur mot Mexiko, och låta mexikanerna betala den.

Denna smaklösa tweet landade inte väl hos Sergio Perez, 26-åringen från Guadalajara som i år kör med framgång för Force India-stallet.

Perez, som ligger sjua i VM, har precis skrivit sponsoravtal med Hawkers. Men det tog avtalet tog slut i dag.

"Vilken hemsk kommentar. I dag avslutar jag min relation med Hawkers. Jag kommer aldrig att låta någon göra narr av mitt land", svarade Perez på Twitter.

Hawkers har raderat tweeten, bett om ursäkt, men det ger dem inte Perez tillbaka. Till historien hör att Hawkers precis är på gång att lansera en Perez Edition av sina solglasögon. 

Kudos, Sergio, säger vi. Inte nog med att han säger ifrån, han gör det dessutom till någon som hjälper till att betala hans räkningar.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bra agerat, Sergio!
339
22