Efter snökaoset: Jämställd snöröjning har inte fungerat

Foto: Pär Brandt/auto motor & sport

När vintern kommer har bilvägarna oftast plogats först, men förra vintern infördes något som kallades jämställd snöröjning i Stockholms stad. Det innebar att cykelvägar, trottoarer och vägar med mycket kollektivtrafik har prioriterats.

Daniel Helldén (MP) är trafikborgarråd i Stockholm.

Men när den stora snökanonen drog in över Stockholm tidigare i veckan slutade den nya snöröjningen i flopp. Stockholms trafikborgarråd, Daniel Helldén (MP), är självkritisk. I en intervju med Dagens Nyheter erkänner han att gång- och cykelbanor inte alls har snöröjts som det är tänkt.

"Jag har begärt en krisrapport för att få veta vad som har hänt de här dagarna. Har det fallerat någonstans så ska vi rätta till det. Med den rapporten hoppas vi att vi ska kunna göra det bättre nästa gång", säger han till DN.

Daniel Helldén är ytterst ansvarig för att snöröjningen fungerar och han beklagar att många blev fast på vägarna eller i kollektivtrafiken och inte lyckades ta sig fram.

"Jag ska göra mitt yttersta för att vi inte behöver uppleva den här typen av kaos igen. Stora snöoväder innebär alltid problem. Men det ska inte vara som att det har varit nu", säger han.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är nöjd med snöröjningen hemma hos mig hittills i år.
130
250