När du blir förnedrad av en gammal folkabuss

Det är lätt att bli kär i en "underdog", och den här Volkswagen T1 med en Porsche 993 Turbomotor under huven är definitivt en sådan. Med över 550 hästar knäcker den gamla folkabussen allt på racingbanan.
Annons

Vi har sett det tidigare, helgalna folkabussar som förnedrar sportbilar (exempelvis BMW M3). Här kan vi njuta av en annan sköning.

Schweizaren Fred Bernhard behövde fem år för att slutföra projektet, som började med en Volkswagen Folkabuss T3.

Det första han gjorde var att byta T3:ans kaross mot den äldre T1-karossen, den med delad vindruta. Därefter breddade han den 21 cm. Ett nätt litet jobb…

Efter detta gjorde han ett motorbyte, ut med folkamotorn och i med en annan. Närmare bestämt en 3,6-liters dubbelturbo från Porsche 993 Turbo. Den trimmade sedemera så att han fick ut en sisådär 530 hk och 757 Nm vridmoment.

Till sist var han tvungen att justera och modifiera allt från chassi till inställningar för att skapa den perfekta banbussen. 

I den här filmen ser vi den fantastiska folkabuss-racern under en välgörenhetsdag på Monzabanan i Italien. Så betänk att den kan göra narr av de andra racebilarna, trots att bussen är lastad med folk.

Annons
Annons
Rulla till toppen