Fackchefen varnar: BMW måste fortsätta satsa på elbilar

Manfred Schoch är facklig representant på BMW.

BMW har i flera år haft ett försprång när det gäller elbilar – de flesta konkurrenter har precis nyligen börjat ställa om till eldrift. BMW började bygga i3 redan 2013.

Men om BMW:s ledning inte fortsätter satsa på elbilar riskerar hela koncernen att förlora elbilsledningen över andra biltillverkare. Det varnar BMW:s fackliga representant, skriver Automotive News.

Den här typen av publika utspel som kritiserar ledningen är inte vanliga men nu går den fackliga representanten alltså ut och varnar för vad som händer om BMW väljer att tona ned elbilssatsningen samtidigt som många konkurrenter knappar in.

"BMW:s ledning har varit långsamma att besluta om att investera i fler elbilar", säger Manfred Schoch på BMW.

"Ledningen måste investera i eldriven mobilitet nu", fortsätter han, och säger att allt annat skulle vara skadligt för företaget.

Enligt Manfred Schoch måste BMW lansera eldrivna versioner av de viktigaste modellerna, bland annat 3-serien, 5-serien och 7-serien. BMW-chefen har bekräftat att det kommer eldrivna versioner av Mini och suven X3.

Att utveckla elbilar och de självkörande modellerna som BMW utlovat är dyrt, och för att kompensera kostnaderna ska BMW lansera flera lyxiga högmarginalmodeller, som lyxsuven X7.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker absolut BMW ska fortsätta satsa på elbilar.
93
10