Vandaliserad Porsche 911 räddades av magisk plåtexpert

Vandaliserad Porsche 911 räddades av magisk plåtexpert
Mat Watson är förtvivlad, med all rätt. Någon har hoppat på taket till hans nyinköpta Porsche 911. Går det att fixa?

Äntligen hade YouTube-bloggaren och biltestaren Mat Watson skrapat ihop tillräckligt med pengar för att köpa sin drömbil – en Porsche 911. Visserligen från 1999, men trots allt en alldeles egen 996:a.

Glädjen över att äga en Porsche 911 blev dock kortvarig. Redan efter en månad blev Mat Watsons bil vandaliserad när den stod parkerad i London. Någon elak och missunnsam person hoppade förmodligen upp på taket och gjorde ett rejält avtryck, vilket även förstörde innertaket. Mat Watson blev förstås förtvivlad och den känslan har vi inte svårt att leva oss in i.

Mindre bucklor går ibland att återställa och Mat Watson vände sig till en så kallad "dentmaster", en plåtspecialist som riktar bucklor utan omlackering. Förhoppningarna var inte stora, men som vi ser i filmen nedan är undrens tid inte förbi.

Att rikta bucklor kräver specialverktyg och stor erfarenhet. Som det påpekas i filmen ska man inte försöka "rätta till" något på egen hand, risken är då stor att man förvärrar skadan. När en buckla uppstår sträcks ofta plåten ut och det blir så att säga för mycket plåt, det spelar därför ingen roll hur vi amatörer gör för det blir ändå en synlig skada.

Ett annat knep i sammanhanget är att värma upp plåten tillräckligt mycket så att riktningen går att utföra utan att lacken skadas. Man kan även behöva polera lacken för att få ett perfekt resultat. När Mat Watson ändå var igång bad han specialisten att leta efter andra, mindre skavanker och åtgärda även dessa. Gissa hur många småbucklor man hittade? 67 stycken!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag trodde aldrig att skadan i taket skulle gå att fixa! (= gasa).
140
32