Superlyxiga Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet gör entré i Los Angeles

Superlyxiga Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet gör entré i Los Angeles

Det är nog ingen slump att Mercedes visar upp den nya, superlyxiga versionen av S-klass Cabriolet just på bilsalongen i Los Angeles. Få bilar lär väl vara så passande för att glida fram längs Rodeo Drive i.

Mercedes S-klass Cabriolet är påkostad och ombonad redan som den är men nu kommer alltså en ännu exklusivare version som kallas Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet. Den ska bara byggas i 300 exemplar, där varje exemplar får en unik plakett på nyckelringen och ett certifikat signerat Mercedeschefen själv.

Det här är en fyrsitsig cabriolet som inte liknar någon annan. Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet har en annorlunda front jämfört med "vanliga" S-klass Cabriolet, Swarovskikristaller i strålkastarna, exklusiva 20-tumsfälgar och gott om Maybachlogotyper.

Det blir ännu bättre på insidan med de snygga magnoliapanelerna och självklart Mercedes system för att blåsa varm luft i nacken och hålla vinddraget borta – Airscarf respektive Aircap.

Dessutom finns ett specialutvecklat väskset med två större och två mindre väskor som matchar läderklädseln och som passar perfekt i bakluckan.

Namnet "650" kommer dyka upp på fler Mercedesmodeller framöver. Under huven finns samma 6,0-liters V12-motor med dubbla turbo som i Mercedes-AMG S 65 Cabriolet. Den ger 630 hästkrafter och ett imponerande vridmoment på 1.000 Nm mellan 2.300 och 4.300 r/min.

Priset blir ännu högre högre än för Mercedes-AMG S 65 Cabriolet, som den delar motor med. Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet kostar från 300.000 euro.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

122
45