Opel Grandland X – nytt syskon till Mokka X och Crossland X

Opels modelloffensiv fortsätter. Nyligen kom nyheten om nya crossovern, Crossland X, en sportigare coupévariant av kompaktsuven Mokka X. Men det är inte nog, här är ytterligare en modell i X-familjen, Grandland X.

Opel Crossland X kommer under våren 2016, senare under året kommer GrandLand X.

Nyligen kom nyheten att Opel ska lansera nya crossovern, Crossland X, en sportigare coupévariant av kompaktsuven Mokka X. Men det är inte nog, nu flaggar Opel för ytterligare en modell i X-familjen, Grandland X. Också detta blir en crossover i suvsegmentet, en så kallad cuv, och den blir något större än Crossland X. 

Opel Crossland X lanseras i B-segmentet under första halvåret 2017, storebror Grandland X hamnar i segmentet ovanför och lanseras hösten 2017.

Grandland X blir en utmanare i den populära komaktsuv-klassen, den får ett sportigt off-road utseende, hög sätesposition och god sikt. Bagageutrymmet blir stort, men påverkas förstås av den sportiga coupésiluetten. 

"Namnet Grandland X står för äventyr och för någon som alltid är redo att utforska någonting nytt, både på landet och i stan. Vår nya crossover-modell ser fantastisk ut och kommer att hjälpa till att locka nya kunder", säger Tina Muller, marknadschef på Opel.

Grandland X är en del av Opels modelloffensiv med lansering av 29 nya modeller från 2016-2020. De nya cuv:arna ger sig in i en marknad som ökar kraftigt, på 10 år, 2007-2017, kommer cuv- och suv-modellerna att ha ökat sin andel av antalet sålda bilar från sju till 20 procent.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Klart intressant bil för mig.
32
26