Porsche snuvade på vinsten av felvänd Audi – skickade syrligt pressmeddelande

Det var egentligen ett under att FIA GT World Cup-föraren Laurens Vanthoor kunde klättra ur bilen i princip oskadd efter helgens läskiga krasch i Macau...
Annons

Porsche snuvade på vinsten av felvänd Audi – skickade syrligt pressmeddelande

Det var egentligen ett under att FIA GT World Cup-föraren Laurens Vanthoor kunde klättra ur bilen i princip oskadd efter helgens läskiga krasch i Macau Grand Prix, som körs på en supersmal och oförlåtande bana.

Men det kunde han – och inte nog med det: han vann!

Laurens Vanthoor kraschade i en kurva i 250 km/h och hans Audi R8 LMS hamnade på taket.

”Fysiskt är jag okej. Det är bra. Det är bara en av de läskigaste kurvorna att krascha i. Att åka halva raksträckan upp-och-ned och se de andra bilarna komma är något som inte riktigt går att beskriva. Det är ett läskigt minne. Men förutom det är jag fysiskt okej”, säger Laurens Vanthoor till Motorsport.

Rödflaggan kom fram men tävlingen kördes inte om eftersom den redan var försenad på grund av en tidigare krasch. Istället stod Vanthoor som segrare eftersom resultatet baserades på förra varvet, där han låg före.

”Jag vet inte riktigt om jag förtjänade att vinna eftersom jag kraschade och gjorde ett misstag. Det känns väldigt konstigt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det skulle ha varit en bättre show för alla med en bättre vinst utan kraschen men jag vet inte riktigt vad jag ska tänka om det.”

Porsche skickade ut ett pressmeddelande där det framgick med all önskvärd tydlighet att de inte var nöjda med resultatet – Earl Bamber hade precis kört om Vanthoor innan röda flaggan åkte fram, i en 911 GT3 R – men trots det stod alltså den felvända Audiföraren som segrare.

Annons
Annons
Rulla till toppen