Porsche 911 får en dos av Mission E från Bugattis designer

Porsche 911 får en dos av Mission E från Bugattis designer
Är det dags att 911:an skakar av sig det förflutna och tar ett rejält kliv framåt? Illustration: Alexander ”Sasha” Selipanov.

När Porsche skulle ta steget från gamla 356 (som byggde på VW "Bubblan") till den mycket modernare 911:an blev designen helt ny. Det var Ferdinand Porsches sonson F.A. Porsche, "Butzi" kallad, som höll i ritstiftet i början på 60-talet.

Men efter F.A. Porsches designikon har det mera handlat om försiktig evolution, snarare än revolution för Porsche 911. Visst är det stor skillnad mellan 911:an från 1965 och dagens bilar (991), men släktskapet går inte att ta miste på.

Porsches elbilskoncept Mission E presenterades på Frankfurtsalongen hösten 2015 och där kan man verkligen prata om revolution. Inte enbart för att det är en elbil, utan för att designen är mera radikal. Dock inte mera radikal än att designen går att överföra till serieproduktion, vilket Porsches styrelse gett grönt ljus till.

Vad skulle då hända om man korsbefruktade klassiska 911:an med Mission E? Svaret behöver vi inte fundera över utan här ser vi Sasha Selipanov datorillustrationer.

Alexander "Sasha" Selipanov är ingen duvunge inom design, direkt. Sasha har ryskt påbrå och gick på berömda Art Center College of Design, Kalifornien, mellan 2001–2005. Direkt efter utbildningen snappades han upp av Volkswagen-koncernen och jobbade i VW Design Center Potsdam.

Under 2010 var Sasha delaktig i exteriördesignen av Lamborghini Huracan och 2014 flyttades han över till Bugatti. Hos Bugatti har Sasha Selipanov ansvarat för exteriör design och medverkat i konceptbilen Bugatti Vision GT samt nya Bugatti Chiron.

Vad säger ni läsare? Är det dags att 911:an skakar av sig det förflutna och tar ett rejält kliv framåt? Använd gasa/bromsa nedan för att visa vad du tycker.

Alexander "Sasha" Selipanov har jobbat hos Bugatti sedan 2014 där haft ansvaret för exteriör design och medverkat i konceptbilen Bugatti Vision GT samt nya Bugatti Chiron.

Den här designen av Sasha Selipanov gillade jag verkligen. Sätt igång och bygg, Porsche!
195
394
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.