Chockbeskedet: Nico Rosberg lägger av!

Han blev världsmästare i Formel 1 för fem dagar sedan. I dag kom chockbeskedet att det är färdigkört.

Chockbeskedet: Nico Rosberg lägger av!
Nico Rosberg kommer inte att försöka försvara sin F1-titel. I dag kom beskedet att han slutar med sporten. FOTO: Andrew Hone/LAT Photographic

Den nykorade Formel 1-världsmästaren Nico Rosberg meddelade i dag att han lägger av med sporten.

Det var i samband med FIA:s prisutdelning i Wien som Rosberg kom med det överraskande beskedet.

"Jag har bestämt mig för att avsluta min Formel 1-karriär här och nu", sa Rosberg enligt Autosport.

Nico bärgade titeln efter en tuff finaltävling i Abu Dhabi där hans stallkamrat i Mercedes, Lewis Hamilton, gjorde allt för att snuva honom på titeln.

"Redan när jag började som sexåring hade jag en tydlig dröm och det var att bli världsmästare i Formel 1. Nu har jag nått det. Jag har satsat allt i 25 år och med hjälp av fansen, mitt team, min familj och mina vänner nådde jag målet i år".

"Det har varit en fantastisk upplevelse som jag kommer att minnas för evigt. Samtidigt har det också varit tufft, de senaste två åren när jag förlorade till Lewis var mycket tuffa ögonblick. Men det gav också bränsle till min motivation på ett sätt som jag inte ens trodde var möjligt för att slå tillbaka och nå min dröm".

sin egen Facebook-sida skriver Rosberg:

"På söndag morgon i Abu Dhabi visste jag att det kunde vara mitt sista lopp och den känslan rensade huvudet på mig innan start. Jag ville i varje sekund njuta av hela upplevelsen, i vetskap om att det kunde vara sista gången... Jag tog mitt beslut på måndag morgon (efter loppet)".

I sitt inlägg på Facebook-sidan berömmer Nico Rosberg alla som hjälpt honom till VM-guldet, men han nämnet speciellt sin fru Vivian som ensam fått ta hand om deras dotter under året. Chansen att vinna F1-mästerskapet överskuggade allt, vilket båda makarna var överens om, men nu vill Nico ägna sig åt sin familj.

Eftersom de flesta förarkontrakt är skrivna inför 2017 uppstår givetvis frågan: Vem ska ersätta Rosberg?

Mercedes motorsportchef Toto Wolff säger att "det är en oväntad situation, men det är inte någon brådska att ta något beslut. Vi ska i lugn och ro utvärdera vilka möjligheter som finns". Man kan förmoda att Fernando Alonso redan ringt Wolff några gånger...

 

I familjefilmen kan du se hur Nico Rosbergs karriär började.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det var som tusan!
268
9