Nya Mercedes A-klass spionfotograferad i Sverige

Det börjar dyka upp fler och fler maskerade testbilar på svenska vägar. Det märks att testsäsongen är igång!

Efter veckans laddning av Audibilder är det nu dags för Mercedes A-klass att visa upp sig, i Mora. Det är auto motor & sport-läsaren Philip Niva som står för bilderna.

Mercedes A-klass dök upp 2012 i sin nuvarande form, och modellen har redan fått ett facelift. Utvecklingen av ersättaren är som synes i full gång och nu har testerna på allmän väg körts igång.

Mercedes A-klass bjuder inte på några större designöverraskningar utan kör vidare på samma tema, men den får samma mjuka designspråk som C-klass och E-klass. Det verkar också som att baklamporna lägger sig mer "på tvären" än idag för att bakpartiet ska ge ett bredare och lägre intryck.

Det som är spännande är att A-klassen fotograferades tillsammans med några andra bilar. Vid en första anblick ser det ut som två olika Mercedes GLA. Bilarna är maskerade, men inte lika mycket som A-klassen, och vi är inte helt säkra på om detta är en ansiktslyft version av Mercedes GLA eller en så kallad testmula, där Mercedes testar en ny bilmodell under skalet på en befintlig modell för att luras.

Mercedes GLA borde passa perfekt som testmulekaross eftersom den har breddade hjulhus och hög markfrigång. Då har ingenjörerna lättare att "bygga in en annan bil" under den befintliga.

 Stort tack till Philip Niva för bilderna!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar Mercedes A-klass!
130
70