Tesla inför avgift för alla som blockerar superladdarna

Tesla inför avgift för alla som blockerar superladdarna
Teslaägare som inte hämtar upp sin bil när den är färdigladdad på en Supercharger tvingas snart betala "straffavgift". Foto: Tesla

Det går undan när Teslachefen Elon Musk väl har bestämt sig. Teslaägare som laddar på någon av alla Supercharger-laddare, men som inte hämtar upp bilen när den är färdigladdad, är ett problem som Elon Musk sa att han skulle "vidta åtgärder mot" så sent som i förra veckan.

Vissa Teslaägare lämnar sina bilar i flera timmar eller i vissa fall över natten, trots att bilen har laddat klart.

Nu är lösningen här. När bilen har laddat klart får ägaren en notis i Teslas mobilapp och ett sms-meddelande var femte minut. Om ägaren inte har hämtat upp bilen och lämnat laddstationen inom fem minuter tvingas ägaren betala 3,20 kronor i minuten. Betalningen sköts vid nästa besök till Teslas servicecenter.

Allt det här offentliggjordes i ett blogginlägg från Tesla, men Elon Musk fyllde på med ytterligare en nyhet på Twitter. Bilägaren tvingas bara betala "straffavgiften" om de flesta andra laddplatserna på stationen används.

"Om stationen är tom är det inga problem att parkera", skriver Elon Musk.

I blogginlägget betonar också Tesla att målet inte är att tjäna pengar på detta utan att förbättra tillgängligheten för Supercharger-stationerna.

Det här är Teslas försök att komma tillrätta med de ägare som lämnar sina Teslabilar vid laddstationen, men det löser inte problemet med att bilägare som kör andra bilar – oftast fossilbilar, som inte ens kan laddas – blockerar snabbladdningsstationerna.

Snabbladdarna är inte tänkta som parkeringsplatser utan som just snabbladdare, som ska möjliggöra för Teslaägarna att åka på längre resor. Vi har tidigare skrivit om hur taxibilar blockerar snabbladdarna i Stockholm.

De nya avgifterna gäller inte för Teslas så kallade destinationsladdare (Destination Charger).


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En bra lösning!
179
10