Så här kan nya Volvo V60 se ut – är den snyggare?

V60 är den bortglömda modellen i Volvos utbud. Men inom något år väntar antigen en facelift eller en helt ny generation och då med formspråket från 90-serien. Så här kan den se ut – vad tycker du om designen?
Annons

Volvo jobbar febrilt med uppdateringen av modellutbudet. Det började med XC90, och sedan har vi i rask takt fått samtliga syskon i 90-serien. Dessutom har vi sett nya drivlinor, motorer, plattformar och tidigare i år fick vi se konceptet av vad som kommer att utmynna i 2017 års nya XC40 samt V40. Under 2019 har Volvo även lovat en ren elbil.

Men vad gör Volvo med sin mellanklassmodell? V60/S60 börjar vara till åren och behöver en uppdatering för att bättre kunna konkurrera med BMW 3-serien, Audi A4 och Mercedes-Benz C-klass. V60 som kom 2010 och fick en facelift 2013/2014 skulle enligt bilindustrins inarbetade modellcykler komma i en ny generation cirka 2018. 

Om nu inte Volvo nöjer sig med ytterligare en facelift innan nästa generation dyker upp. Det finns en hel del spekulationer om detta eftersom Volvos tidsschema är vansinnigt ansträngt. 

Oavsett vilket skulle S60/V60 garanterat få ett ganska stort designlyft för att efterlikna 90-serien. Remco RM Car Design har gjort en illustration för att visa hur V60 skulle se ut med några av V90:s stylingelement – inklusive V90-typiska plåtveck och 90-seriens ”Tors hammare”-strålkastare.

Räkna med de uppdaterade modellerna i mellanklassen får samma teknik men fler autonoma funktioner än i 90-serien. Säkerhet och intofainment-system blir förmodligen identiska med 90-serien. 

Så här kan nya Volvo V60 se ut – är den snyggare?
Vad tycker du om en Volvo V60 med V90-attribut? Datorillustration: Remco of RM Car Design
Annons
Annons
Rulla till toppen