The Stig kraschade en Koenigsegg – nu skrotas banan

Ytterligare en huvudvärk har drabbat nya "Top Gear". Nu ska deras testbana på Dunsfold flygfält sedan 15 år tillbaka läggas ner.
Annons

The Stig kraschade en Koenigsegg – nu skrotas banan
Så här ser Top Gears testbana ut på Dunsfold Aerodrome.

BBC rapporterar Surrey i England har godkänt planerna att sanera Dunsfold flygplats och bygga 1.800 bostäder. Låter namnet bekant är det förmodligen för att Top Gear har sin kända testbana på Dunsfold Aerodrome.

Enligt BBC ska hela flygfältet stängas vilket är dåliga nyheter för Top Gears testbana.

Top Gear har använt Dunsfold Aerodrome som testbana sedan 2002, då med Jeremy Clarkson i spetsen. Även ”nya” Top Gear testar på Dunsfold. Men problemet att förlora testbanan är inte nostalgiska, utan att alla bilar är testade av samma förare på samma spår i nästan 15 år, vilket är en fantastisk fördel när man ska jämföra bilar. Att tvingas bort från testbanan kommer alltså att ställa till det rejält för Top Gear-gänget –som om de inte redan hade tillräckligt med problem…

Det finns ännu inga uppgifter om vart Top Gear ska ta vägen om/när banan läggs ner. 

I filmen nedan ser du det närmast klassiska inslaget när ”The Stig” kraschar en Koenigsegg CCX på Top Gears testbana. Dessutom får vi veta var CCX hamnar på den legendariska lista över snabbaste testbilarna. 

Annons
Annons
Rulla till toppen