Bildläcka: Nya, sjusitsiga VW Tiguan Allspace

Att Volkswagen jobbar på en förlängd Tiguan har varit ”offentlig hemlighet” rätt länge. I förra veckan fick vi några designskisser på Tiguan Allspace – men egentligen...
Annons

Att Volkswagen jobbar på en förlängd Tiguan har varit ”offentlig hemlighet” rätt länge. I förra veckan fick vi några designskisser på Tiguan Allspace – men egentligen inte så mycket mer.

Men nu har de första bilderna på förlängda Volkswagen Tiguan spridits ut via kinesiska CarNewsChina.com. I Kina ska bilen säljas som ”Tiguan L”, där används inte namnet Allspace.

Tyvärr är det en femsitsig version som visas, sjusits med ett extra baksäte är ett tillval i Kina. Våra tyska och engelska kollegor, som fått provköra Tiguan Allspace i Sydafrika nyligen, berättar att de två sista sätena inte är avsedda för annat än barn. Men just möjligheten att få plats med två vuxna, fyra barn och en barnvagn är det som den stora familjen söker hos en sjusitsmodell.

Längd/bredd/höjd på Volkswagen Tiguan L i Kina anges till 4.712/1.839/1.673 millimeter, axelavståndet är 2.791 millimeter. Motsvarande mått på andra generationen Tiguan, som började säljas i år, är 4.490/1.839/1.673 millimeter med axelavståndet 2.681 millimeter. Som vi ser är måtten identiska förutom axelavståndet som ökat med 110 millimeter och längden med 222 millimeter. Som jämförelse är VW Touareg drygt åtta centimeter längre, med en längd på 4.796 millimeter.

I Kina ska man erbjuda fyra bensinmotorer och DSG-lådor. Här i Europa kan vi förvänta oss liknande motoralternativ i Tiguan Allspace som i ”lilla” Tiguan. I Sverige är 4Motion standard på Tiguan och det lär förstås bli på Tiguan Allspace också. Svensk prissättning på Tiguan Allspace är inte officiell ännu men räkna med att någon av dessa hamnar precis under 7,5 basbelopp, för att passa som förmånsbil.

Publik premiär för Volkswagen Tiguan Allspace blir det på Detroitsalongen, i mitten av januari. Men redan till våren 2017 ska modellen finnas redo för försäljning i Europa.

Källa: CarNewsChina.com

 

Bildläcka: Nya, sjusitsiga VW Tiguan Allspace
Bilderna på förlängda Volkswagen Tiguan har spridits ut via kinesiska CarNewsChina.com. I Kina ska bilen säljas som ”Tiguan L”.
Bildläcka: Nya, sjusitsiga VW Tiguan Allspace
Det saknas åtta centimeter upp till Touareg, men Tiguan Allspace fyller ut ”hålet” mellan vanliga Tiguan och den stora Touareg. Foto: CarNewsChina.com
Bildläcka: Nya, sjusitsiga VW Tiguan Allspace
Tyvärr har vi inga bilder på det andra baksätet, längst bak, då detta är en femsitsversion. Sju sittplatser är tillval. Foto: CarNewsChina.com
Bildläcka: Nya, sjusitsiga VW Tiguan Allspace
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen