Knepet som tar bort isen på vindrutan på sekunder

Is och frost på rutorna är ett av vinterns gissel. Här är ett smart tips på hur du enkelt och snabbt får rent en nedisad vindruta.

Knepet som tar bort isen på vindrutan på sekunder

Av främst säkerhetsskäl men också för att du kan få böter ska du inte fuska med att skrapa nedisade rutor. Det finns flera sätt, du kan starta bilen, sätta på full fläkt och sedan gå in och äta frukost (ej att rekommendera). Du kan använda en konventionell isskrapa, men det enklaste och kanske snabbaste sättet är att spraya en egenhändigt blandad lösning på rutan som tar bort isen på nolltid.

Lösningen består av en tredjedel vatten och två tredjedelar Isopropylalkohol som hälls på en sprayflaska. Klart! Sprayflaskan kan du sedan ha i bilen eftersom lösningen inte fryser i första taget.

Isopropylalkohol (eller "rubbing alcohol" som det heter i klippet) finns att köpa på många ställen, bland annat på Apoteket och Kjell & Co (1.000 ml kostar 129 kronor).

I klippet ovan visar meteorologen Ken Weathers hur man tillreder blandningen och hur den fungerar. 

I länkarna nedan hittar du fler smarta tips som du kan komma till nytta under vintern, bland annat snabbaste sättet att tina ett fruset billås och blir av med imman på vindrutan.

Glöm inte heller smörja gummilisterna med glycerin eller speciellt gummifett, då fryser inte dörrarna fast när rysskylan slår till.  

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här ska jag testa!
116
55