Tillfälle att köpa den extremt ovanliga Saaben

Endast 27 Saab 9-5 SportCombi tillverkades innan produktionen stannade i Trollhättan. Nu finns chansen att köpa en dem i Norge. Priset är nästan en miljon kronor.
Annons

9-5 SportCombi hann aldrig ut på marknaden innan Saab gick i konkurs i december 2011. Men 27 bilar tillverkades och några av dem såldes tillsammans med 9-5 Sedan och 9-4X på auktion. Nu finns en av dem, , med serienummer 10, till salu på finn.no, norska motsvarigheten till Blocket.

Bilen, en silverfärgad Saab 9-5 2.0 TTiD4 XWD SportCombi Aero med 189 hk, köptes från konkursboet i december 2012. Den registrerades i Norge i maj 2013 och har 35.000 kilometer på mätaren. Endast sommarkörd, enligt ägaren Öivind Östbö.

Bilen säljs av två norska bröder, Öivind och Harald Östbö.

 

Tillfälle att köpa den extremt ovanliga Saaben

”Vi har visat upp den på mässor och utställningar där den har fått mycket uppmärksamhet”, säger Öivind till TV2.

Bilen är en förseriebil men är tekniskt och utseendemässigt som produktionsmodellen skulle bli. Den ställdes ut, tillsammans med syskonbilen med serienummer 9, på Genèvesalongen. #9 står nu på Saabmuseet i Trollhättan.

Priset är 890.000 norska kronor, motsvarande cirka 940.000 svenska kronor.

Det har det varit stort intresse för bilen enligt Öivind.

”Det har inte lätt till något konkret ännu, men många är uppenbarligen nyfikna på vad det är för bil”, säger Öivind till TV2.

Bilen är utrustad med det mesta som gick att få 2012/2013, med undantag av soltak. Bland annat adaptivt chassi, headup display, bluetoothtelefon, navigation, Harman/Kardon ljudanläggning och fyrhjulsdrift.Några viktiga reservedelar medföjer, bland annat nya baklyktor. Dessutom mycket dokumentation.

Tillfälle att köpa den extremt ovanliga Saaben
Tillfälle att köpa den extremt ovanliga Saaben
Tillfälle att köpa den extremt ovanliga Saaben
Nu kan du köpa en unik Saab 9-5 SportCombi. Läs mer på den norska motsvarigheten till Blocket.
Annons
Annons
Rulla till toppen