BMW 6-serie gör donuts i snön – eller är det nya 8-serien?

BMW:s kommande lyxcabriolet har fångats på film av Carscoop när den testas på vinterväglag. Och testförarna verkar inte ha alltför tråkigt – de passar på att ha lite kul i snön... Men vilken modell är det?

Är det nya BMW 8-serien vi ser göra donuts i filmen nedan? Illustration: Giom Image Art

Den stora fyrsitsiga modellen är fortfarande är helt maskerad, men det är högst troligt att det rör sig om uppföljaren till nuvarande 6-serie Cabriolet. Det finns dock flera uppgifter som antyder att det kan vara en helt ny modell-serie – eller snarare en comeback av 8-serien, som vi såg senast 1999. 

Enligt uppgifter som läckte ut förra året har BMW redan gett grönt ljus till 8-serien. Den nya 8-serien har fått internkoden G14/G15 och modellversionerna 825, 830, 835, 850, 845, 860 och M850 är registrerade. Den stora lyxsportbilen väntas dock inte vara klar förrän 2020.

Cabrioleten som ses här kommer få sällskap av en Coupe, båda baserade på 7-serien, inklusive drivlinor med sex- och åttacylindriga motorer, eventuellt även en V12. Vi ser särskilt fram emot en M-version som bör ha en bra bit över 600 hästkrafter.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag ser fram emot att få se nya BMW 8-serien.
223
36