BMW:s chefdesigner Karim Habib slutar – tredje avhoppet på kort tid

BMW:s chefdesigner Karim Habib slutar – tredje avhoppet på kort tid
Nu är det officiellt att BMW:s chefdesigner Karim Habib lämnar företaget. Det är tredje avhoppet på kort tid.

BMW:s starka varumärke har präglats av en lång rad av duktiga – och ibland egensinniga – designers. Därför blir det alltid en uppmärksammad nyhet när stafettpinnen skiftar hand.

Ryktena började cirkulera redan förra veckan men nu är det officiellt att BMW:s chefsdesigner Karim Habib har lämnat sin tjänst. Orsaken till han slutar är inte känd och heller inte om han ska fortsätta som designer hos något annat företag.

Karim Habib föddes i Libanon 1970 men växte upp i Kanada. Han utbildade sig till ingenjör i Kanada och fortsatte på elitskolan Art Center College of Design i Schweiz. Habib inledde sin karriär hos BMW 1998 och har haft olika chefspositioner, med ett kort avbräck hos Mercedes under två år. Jobbet som chefsdesigner hos BMW inleddes 2012.

Att designers byter jobb med jämna mellanrum är vanligt men för BMW Group ser det lite märkligt ut att så många lämnat sina uppdrag under relativt kort tid. I juli 2016 lämnade dansken Anders Warming sitt jobb som chefsdesigner för Mini och gick till Borgward. Ett par månader innan hade fransmannen Benoit Jacob, chefsdesigner för i-modellerna, sagt upp sig och gick till kinesiska Future Mobility.

Flera andra chefer och projektledare hos BMW har också slutat sina tjänster. Ett av de mest uppmärksammade avhoppen var när utvecklingschefen Herbert Diess städade skrivbordet och istället började som chef för Volkswagen i december 2014. Vem som ska ersätta Karim Habib som chefsdesigner för BMW har inte meddelats.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar den designfilosofi som Karim Habib drivit hos BMW de senaste åren.
72
66