Quiz: Supersvår frågesport för dig som vill utmana kompisarna

Quiz: Supersvår frågesport för dig som vill utmana kompisarna

Förra gången vi gjorde en "supersvår" frågesport var det flera av er som tyckte att den var för enkel. Därför kommer det nu en ny quiz där vi skruvat till svårighetsgraden ytterligare ett snäpp.

Bredden på ämnen är som vanligt stor men den här gången har vi ökat antalet alternativ. Ofta fem svarsalternativ och ibland fyra. Om man inte vet svaret på frågan minskar alltså chansen att gissa rätt.

De av er som får tolv rätt av tolv möjliga kan med rätta titulera er som bilnörd. Förra gången var det mindre än två procent som klarade alla rätt. Men de som får runt nio–tio rätt ska också vara mycket stolta. Det var en träffsäkerhet som bara fem procent klarade i vårt förra, supersvåra quiz.

 

Foto: Getty/Bigstock

 

Uppdatering måndag 6 februari, 10:00

Endast 29 personer av nästan 2.900 har svarat alla rätt, tolv av tolv möjliga. Som alla huvudräknare redan gissat ut är det alltså bara en procent som fått full pott i den här frågesporten.

 

1. Elon Musk, chef för Tesla Motors, är noga med att man vill producera i USA – precis som president Donald Trump kräver. Men Elon Musk föddes och växte upp i ett annat land. Vilket?

1/12
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle gärna svara på en frågesport som är ännu svårare än den här.
42
65