Opel Insignia Sports Tourer – svenska kombifavoriten är här

Opel Insignia Sports Tourer – svenska kombifavoriten är här
Nya Opel Insignia Sports Tourer är 4.986 mm lång, fem centimeter längre än Volvo V90 som mäter 4.936 mm.

Som vi kunde ana tog det inte lång tid förrän nya femdörrars Opel Insignia Grand Sport fick sällskap av kombimodellen Insignia Sports Tourer. Förutom en helt ny design bjuder Opel också på en hel del nyheter och förbättringar.

GM använder en ny arkitektur till Insignia, E2XX-plattformen, som ger flera fördelar och sparar vikt. Beroende på utförande är nya Opel Insignia Sports Tourer upp till 200 kilo lättare jämfört med sin föregångare.

Opel berättar inte något om drivlinorna men vi utgår från att det blir samma som till Grand Sport. Det innebär en 2,0-liters dieselfyra med 250 hk i topp, kompletterad av 1,6-liters diesel samt en ny 1,5-liters bensinturbo som ger 165 hk och 250 Nm.

Framhjulsdrift är standard men Opel erbjuder även fyrhjulsdrift från GKN, samma företag som levererar 4WD till Ford Focus RS. Aktiv momentstyrning (torque vectoring) med elektroniskt styrda lamellpaket är en av nyheterna hos Opel Insignia Sports Tourer. Manuella lådor kompletteras av en ny, åttastegad automat. Adaptiva stötdämpare finns som tillval.

Under hatthyllan är lastvolymen densamma som förut (520 liter) men med baksätet fällt ryms 1.640 liter, 110 liter mer. Den större volymen kommer av att Opel Insignia Sports Tourer fått lite större överhäng bak, vilket också gynnar lastytans längd som är 2.005 millimeter. Även bredden mellan hjulhusen har ökat, jämfört med föregående modell.

Måttmässigt mäter nu Opel Insignia Sports Tourer 4.986 millimeter i längd (+73 mm), bredden är 1.863 millimeter och axelavståndet har ökat med 92 millimeter till 2.829 millimeter. Som tillval finns baksäte med 40/20/40 delning, även elektriskt manövrerbart. Den som väljer till automatisk lucköppning behöver bara vifta med foten under bakluckan.

Infotainmentsystemet har en stor pekskärm i mitten, systemet hanterar Apple CarPlay och Android Auto – med wifi-anslutning av upp till sju enheter. Trådlös laddning av mobiltelefon finns, liksom en uppgraderad version av Opel OnStar som även går att använda för exempelvis hotellbokning. Publik premiär för nya Opel Insignia Sports Tourer blir på Genèvesalongen i vår, svenska priser och leveransdatum får vi återkomma till.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

I det här segmentet skulle jag absolut välja Opel Insignia Sports Tourer!
212
80