Volvos nya Polestar-modeller får hybriddrift

Polestarversioner av Volvo S90 och V90 dröjer till 2018, men då kommer de med hybriddrift. Detta för att skilja sig från de tyska konkurrenterna Audi RS, BMW M och Mercedes-AMG.

Volvo V90 Polestar kommer troligen 2018.

Även om det inte har kommit någon officiell bekräftelse av en hybriddrivlina, har Volvos vd Håkan Samuelsson tidigare uppgivit att man vill använda och optimera Volvos hybridsystem från T8 till kommande modeller.

Autocar skriver att anledningen att Polestar väljer hybriddrift till kommande modeller beror på Volvos strävan att särskilja sig från de tyska konkurrenterna, Audi RS, BMW M och Mercedes-AMG. 

Lex Kerssemakers, vd för Volvo Amerika, bekräftade på bilsalongen i Detroit tidigare i år, att de nya Polestarmodellerna kommer om cirka två år, men tillade: "Det finns en plan, men vi har inget att berätta just nu".

Jon Wakefield, vd för Volvo Storbritannien, avslöjade inte heller några detaljer, men sa att: "Polestar kommer med något mycket spännande och annorlunda. Vi tror att det kommer att skaka om marknaden."

I Volvo XC90 T8 sitter som bekant en 2,0-liters fyrcylindrig bensinmotor som är både överladdad och turboladdad samt två elmotorer. Förbränningsmotorn ger 320 hk och elmotorerna 87 hk. Vridet fördelar sig på 400 respektive 240 Nm från bensinturbon och elmotorerna.

Med elektrisk turbo får man både snabb gasrespons och mycket kraft från låga motorvarvtal. Det är inte omöjligt att man kan räkna med sammanlagd systemeffekt på över 500 hk för de nya Polestar-modellerna.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bra att Volvo försöker särskilja sig från de tyska konkurrenterna.
427
24