Nissan Patrol byggd med GT-R motor och 1.900 hk – ses i The Grand Tour

Nissan Patrol byggd med GT-R motor och 1.900 hk – ses i The Grand Tour
Richard Hammond trodde att det här skulle bli en enkel match. Men icke...

Uttrycket "sleeper" används i bilkretsar för att beteckna en mycket potent bil – som dock luras genom att se helt alldaglig ut. Överraskningen kommer vid rödljuset, då "sleepern" visar sig vara något helt annat än motståndaren trott och försvinner mot horisonten.

Det här skämtet har fått många uttryck genom åren och senaste exemplet ser vi i de här videofilmerna. Fast nu pratar vi sleeper på en extremt hög nivå, kan inte på rak arm komma ihåg någon bil i närtid som så väl lyckats dölja sin potenta teknik.

De av er som sett trailern eller avsnitt 13 av The Grand Tour känner nog igen den vita suvmodellen. Till synes en vanlig Nissan Patrol, fast med lite annorlunda hjul, modifierad front och misstänkt lite däckmönster. Det är inte många gånger som en Porsche 918 Spyder ser långsam ut, men det gjorde den hos The Grand Tour.

Förklaringen hittar ni i filmen nedan. Teamet bakom "1320 Video Gear" har varit på besök i Dubai och tagit en närmare titt på bilen, även fått en nattlig provtur. Som man kanske kunde misstänka, och något lite höra på motorljudet, är det en Nissan GT-R som fått donera drivlinan. V6-motorn har strokats från 3,8 till 4,1 liter av T1 Race Development och toppeffekten anges till enorma 1.900 hk.

Allting utom karossen strippades från GT-R:en och de inkluderade även elektronik och instrumentering. Det måste ha inneburit en hel del problem och tekniska utmaningar men personalen på F Performance Garage lyckades med bedriften. Det är inte det första projektet (förstås) som F Performance Garage sjösatt och går man in på deras Facebooksida finns det mer att läsa.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag älskar "sleepers"!
221
14