Ferrari anklagas för mätarfusk – begagnad LaFerrari skruvades till 0 km

Ferrari anklagas för mätarfusk – begagnad LaFerrari skruvades till 0 km
Sker mätarfusket med Ferraris goda minne? En före detta Ferrariförsäljare hävdar det, i sin stämning.

Det är en före detta Ferrariförsäljare i Palm Beach, USA, som stämmer sin förre arbetsgivare. Robert "Bud" Root hävdar att han blev av med sitt jobb på grund av hög ålder (vilket inte är grund för uppsägning i USA) och att han upptäckt hur verkstaden mätarskruvade begagnade bilar.

Enligt stämningsansökan ska Ferraris diagnosinstrument DEIS ha en funktion som gör det möjligt att backa körsträckan. Att mätarskruva bilar var något som Ferrari lärde ut till sina mekaniker och de var även medvetna om vad som hände, då åtgärderna loggades – enligt stämningsansökan.

I stämningen berättas om en ägare till en Ferrari La Ferrari som betalade en servicetekniker för att backa miltalet och därmed öka värdet på bilen med över en miljon dollar.

Ferrarihandlaren i Palm Beach förnekar att man mätarskruvat bilar och ville i övrigt inte uttala sig för media. Att mätarskruva bilar är olagligt i USA och rubriceras som bedrägeri.

Stämningen lämnades in i november förra året och ska nu behandlas i domstol. Robert Root, 71 år, sålde under 2015 Ferraribilar för ett värde av två miljoner dollar. Root blev uppsagd i januari 2016, trots att han nyss sålt en bil för 1,4 miljoner dollar.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Borde vara olagligt att mätarskruva i Sverige också!
256
1