Lynk & Co 01 redo för premiär – men skjuts upp i Europa

Volvos nya systermärke, det Geelyägda Lynk & Co, har skjutit fram Europa-lanseringen av den första modellen till 2019, uppger Carscoops.

Lanseringen av Lynk & Co 01 i Europa och USA skjuts upp.

Det blir publik premiär för Lynk & Co 01 på Shanghai Auto Show i april, för att därefter lanseras på den kinesiska marknaden under fjärde kvartalet 2017. Detta enligt plan. Däremot har Geelys plan att lansera den nya crossovern i Europa och USA under 2018 av okänd anledning skjutits fram till 2019, skriver Carscoops.

Vid lanseringen kommer Lynk & Co 01 att erbjudas med 1,5-liters trecylindrig bensinmotor i kombination med en elmotor. Inledningsvis var det tal om att den även skulle erbjudas med Volvos fyrcylindriga 2,0-litersmotor, men detta tycks inte längre vara aktuellt. Det finns inte heller några effektsiffror publicerade.

Drivlinan bjuder således inte på några revolutionerande nyheter, däremot lovar tillverkaren att detta ska bli världens mest uppkopplade bil. Den kommer att vara ständigt ansluten till internet och molnet. 01 kommer även att tillhandahålla en funktion där det är möjligt för ägaren att hyra ut bilen när den inte används.

Efter crossovern Lynk & Co 01, planeras två ytterligare modeller med de fantasifulla namnen – 02 och 03.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Synd att den dröjer i Europa, jag väntar ju!
125
83