Självkörande Volvo XC90 körde mot rött – sex gånger

Ubers aggressiva lanseringsplan för självkörande bilar fortsätter att skapa rubriker. En av de självkörande Volvo XC90 som används i Ubers testflotta har kört mot rött – sex trafikljus i rad.

En Uber-anställd uppger att en självkörande Volvo XC90 körde mot sex rödljus.

I december 2016 fick vi se en film (se klippet nedan) när en av de självkörande Volvo XC90 i Ubers testflotta körde mot rött ljus. Nu har en Uber-anställd, som vill vara anonym, uppgivit för The New York Times att samma fordon körde mot ytterligare fem rödljus. Den Uber-anställde hänvisar till interna dokument hos Uber.

I ett uttalande säger Ubers talesperson, Chelsea Kohler, att angånde fallet med XC90 som fångats på film, att testföraren borde ha ingripit och förhindrat bilen från att köra mot rött ljus.

"Den autonoma tekniken kräver mänsklig inblandning. Föraren hade tid att ingripa, men misslyckades att ta kontrollen över bilen innan den körde över stopplinjen", säger Kohler.

Det har dessutom framkommit att fordonsmyndigheten (DMV) i Kalifornien flera månader innan lanseringen av Ubers testprogram upplyste om att det krävdes ett särskilt tillstånd för att ta ut de självkörande Volvo XC90-bilarna på San Franciscos gator.

Men trots att det nödvändiga tillståndet saknades inledde Uber projektet, och när Uber vägrade stoppa testet, annullerade DMV bilarnas registreringar, vilket tvingade Uber flytta hela programmet till Arizona.

Vi har erbjudit Volvo att kommentera händelsen, men de svarar att alla frågor gällande detta projekt hänvisas Uber. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker det är bra att Volvo samarbetar med Uber.
61
184