Christian von Koenigsegg berättar allt om nya Regera till Shmee

Christian von Koenigsegg berättar allt om nya Regera till Shmee
Tim Burton, eller ”Shmee150”, är på Genèvesalongen och intervjuar Christian von Koenigsegg.

Tim Burton, eller "Shmee150" som han kallar sig på YouTube, har varit på årets Genèvesalong – givetvis. Shmee har besökt Koenigsegg i Ängelholm flera gånger (se filmerna nedan) och tog förstås tillfället att prata med Christian von Koenigsegg.

Christian von Koenigsegg tog med Shmee på en rejäl rundtur kring nya Regera och även specialmodellen Agera RS Gryphon. Ni som vill se alla specialdetaljer har en högtidsstund här. Kolla till exempel in den smarta kameran som är dold i fronten, under logotypen.

De två första exemplaren av hybridbilen Regera är redo att levereras till kund och det är de här två bilarna som visas upp på Genèvesalongen.

Bilarna är lätta att skilja åt, en mörkgrön kulör som påminner om British Racing Green samt en klarröd. Båda använder klarlackade partier för att visa skönheten i kolfiberkarossens detaljer. De två bilarna har Tresex kolfiberfälgar och de nya Michelin Sport 4S däcken.

På Genèvesalongen visar Koenigsegg också upp den specialbyggda Agera RS Gryphon. Med tillvalet "1 MW engine" innebär det att Agera RS Gryphon har samma motor som Koenigsegg One:1, med toppeffekten 1.360 hk.

Agera RS Gryphon ska tolkas som en utveckling av Koenigsegg Agera RS. Det byggs bara en bil, så allt är unikt. På utsidan ser bilen ut att ha en svart lack men tittar man närmare är det klarlackad kolfiber. Olika partier är belagda med 24 karat bladguld, ett mödosamt och pillrigt jobb som tar Ettore 'Blaster' Callegaro flera veckor att utföra.

På insidan utmärks Agera RS Gryphon av klädsel i alcantara, guldfärgade sömmar, polerade kolfiberdetaljer och anodiserade aluminium. Kontrollpanelen i mittkonsollen består av svartanodiserad aluminium. Koenigsegg anger vikten på Agera RS Gryphon till 1.395 kilo, inklusive alla vätskor (men utan förare och bränsle). Det gör att Agera RS Gryphon är bara en blinkning ifrån Koenigsegg One:1, alltså en hästkraft per kilo.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är så imponerad av Christian von Koenigsegg och hans arbete!
180
3