Här krocktestas nya Volvo XC60 – tre farliga situationer

Hur är säkerheten i nya Volvo XC60? Se hur det ser ut när XC60 krocktestas.

I filmerna nedan ser vi när Volvo själva krocktestar nya Volvo XC60.

Säkerhet är Volvos paradgren och ett dåligt resultat i ett officiellt krocktest skulle vara förödande. Volvo är så förvissade om bilarnas säkerhet att de har ett uttalat mål att ingen människa ska dö i en ny Volvo från 2020.

Nya Volvo XC60, som presenterades på bilsalongen i Geneve den 7 mars, kommer med en rad säkerhetssystem. Samlingsnamnet är "City Safety" och innehåller flera säkerhetsfunktioner. Exempelvis styrassistans som komplement till autobroms, vilket aktiveras i hastigheter mellan 50–100 km/h och hjälper till att undvika kollision med fordon, fotgängare och stora djur.

XC60 har även ett system som hjälper föraren att undvika kollision med fordon i mötande fil, med detta varnas föraren om denne oavsiktligt lämnar sin fil och styr tillbaka bilen in i filen. Styrstödet aktiveras mellan 60–140 km/h.

Som tillval finns fler avancerade säkerhetssystem, liknande de som finns i 90-serien. Som till finns detektering av stora djur, avkörningsbegränsare och det praktiska semi-autonoma förarassistanssystemet Pilot Assist och en uppgraderad döda-vinkeln-varning för att undvika kollision i döda vinkeln.

Euro NCAP har ännu inte krocktestat nya XC60 men det finns tre filmer där vi får se Volvo själva krocktesta XC60.

Vi får i filmerna nedan se tester från tre farliga situationer, en frontalkrock i 56 km/h, frontalkrock med en liten överlappning i 64 km/h och en framkallad situation där bilen gör en serie volter. 

Du hittar mycker mer om nya Volvo XC60 bland länkarna nedan. 

XC60, frontalkrock i 56 km/h

Frontalkrock med viss överlappning i 64 km/h

Krocktest med en serie volter, 48 km/h

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Säkerheten är väldigt viktig för mig när jag köper bil.
186
7