WRC-förare vintertestar Hyundai i30 N i Sverige

Se filmen när Hyundai vintertestar sin första prestandabil, i30 N. Testet genomfördes i svenska Arjeplog och bakom ratten sitter WRC-föraren Thierry Neuville.

Hyundai i30 N testas med Thierry Neuville bakom ratten.

Hyundai i30 N är planerad att lanseras i Europa under andra halvåret av 2017 och är den första modellen i Hyundais nya prestandafamilj som går under namnet N.

"N-logotypen symboliserar en chikan på racingbana och förkroppsligar målsättningen – nämligen alerta och smidiga bilar som är kul att köra", säger Alexander Eichler, chef på Hyundai Motor prestandatest-avdelning i Europa. 

Thierry Neuville är Hyundai Motorsports WRC-förare.

Vintertestet genomfördes i svenska Arjeplog med Thierry Neuville, Hyundai Motorsports WRC-förare, bakom ratten. I filmen nedan kan vi bland annat se när han testar bilen på en frusen sjö.

"Ingenjörerna har gjort ett kanonjobb med växellåda och differential. Bilen har riktigt bra grepp och stabilitet även vid halkiga testförhållanden. Den är också väldigt enkel att hantera. En vanlig förare kommer få känna på hur det är att köra en racingbil", säger Thierry Neuville.

Vintertesterna görs för att finjustera bilen och testa elektroniska stabilitetskontroller, differentialspärr, styrning, stötdämpning, fjädring och däck i extrema väderförhållanden, ned till minus 30 grader.

"Målet för oss är främst att säkerställa körglädjen i bilen", säger Alexander Eichler.

Hyundai i30 N lanseras till hösten 2017. 2018 kommer en Fastback-version.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill gärna testköra en prestandabil från Hyundai.
40
14