Hum Rider – den upplyfta bilen som kör över all annan trafik

Hum Rider – den upplyfta bilen som kör över all annan trafik
Fullt upplyft blir Hum Rider nästan tre meter hög. Det ger plats för att bokstavligen köra över all annan trafik.

Köer och trafikstockning har nog de flesta av oss fått nog av. Men vad ska man göra åt eländet? Bara att acceptera – eller så skaffar man en "Hum Rider".

Genom ett enkelt knapptryck lyfter sig bilen till en höjd av 275 centimeter och breddar dessutom spårvidden. Det ger tillräckligt utrymme för att helt enkelt "köra över" alla andra personbilar och på det viset slippa stå still i köerna.

Hum Rider är byggd på en Jeep Grand Cherokee av företaget A2Zfx i Kalifornien och den är i allra högsta grad verklig. Men det finns bara ett exemplar och det ska användas av företaget Thinkmodo för att marknadsföra deras Verizon-tjänst, en betaltjänst för att uppgradera äldre fordon att bli uppkopplade via en smartphone.

Hum Rider ska alltså ses som ett konkret sätt att exemplifiera betaltjänsten Verizon, man lyfter helt enkelt upp fordon till en högre nivå.

Att bygga Hum Rider var ingen lätt uppgift. Hydraulkolvarna i de fyra hörnen krävde nästan 100 meter slang för att kunna fungera. Byggnationen är så skrymmande att den vanliga drivlinan inte får plats. Ett bensindrivet elverk från Honda matar ström till den eldrivna hydraulmotorn och den driver även bilen framåt. All teknik gör att Hum Rider väger nästan fyra ton och därför behövdes det lastbilsdäck för att klara vikten.

Hum Rider är konstruerad och byggd av företaget A2Zfx i Kalifornien. De tillverkar specialfordon för reklam och film.

Hela konstruktionen arbetar med hydraulik och den sköter även drivningen av hjulen. Ett elverk matar ström till den eldrivna hydraulmotorn.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill ha en Hum Rider!
11
42