Edd China lämnar Wheeler Dealers efter bråk – ersättas av Ant Anstead

Edd China lämnar Wheeler Dealers efter bråk – ersättas av Ant Anstead

Många har försökt förklara charmen hos den populära TV-serien Wheeler Dealers. Det är inte helt lätt att sätta fingret på, men Wheeler Dealers påminner lite om Morden i Midsomer. Ett lugnt berättartempo där man vet vad som ska hända, det dricks mycket te och diskuteras på välartikulerad engelska utan svordomar.

Och sen handlar det förstås om personkemi mellan programledarna Edd China och Mike Brewer. Under tretton säsonger har vi lärt känna dessa karaktärer och igenkänningsfaktorn ska inte underskattas.

Men allt har en ände (utom korven, som har två). Igår meddelade Edd China på sin YouTube-kanal att han lämnar Wheeler Dealers. Orsaken är att Edd China inte kan acceptera de villkor som nya produktionsbolaget Velocity ställer upp.

Enligt Edd China menar Velocity att programmet är "För komplicerat att producera, i sitt nuvarande format." Det innebär att man måste begränsa avsnitten från bilrenoveringen och det vill inte Edd China, som anser att det är själva grunden i programformatet. Edd China berättar själv i YouTube-klippet nedan.

Ersättaren är redan utsedd och i fortsättning får Mike Brewer sällskap av Ant Anstead, som tidigare har gjort serien "For the Love of Cars". Ant Anstead berättar om sin entusiasm inför det nya uppdraget i ett filmklipp nedan och trevligt nog står det en Saab 96 i bakgrunden i hans garage.

Vad ska då hända med Edd China? Exakt vad vill han inte berätta mer än att det finns spännande projekt. Att det blir nya TV-program med Edd China är väl inte en allt för vild gissning, med tanke på hur populär Wheeler Dealers varit genom åren.

Wheeler Dealers har producerats i tretton år, och den 14:e säsongen börjar sändas under fjärde kvartalet 2017. Wheeler Dealers sänds i 220 kanaler runt om i världen med flera hundra miljoner tittare. Sedan starten har Edd China renoverat 135 bilar i serien, som är en av de mest framgångsrika och långlivade hos Discovery Channel. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tittar gärna på Wheeler Dealers.
700
22