Mercedes anställda utreds för misstänkt avgasfusk i Tyskland

Mercedes anställda utreds för misstänkt avgasfusk i Tyskland
Mobila testutrustningar, stora som en resväska, gör att myndigheterna idag har en bättre koll på avgasutsläppen.

Tyska åklagare har öppnat en förundersökning mot anställda hos Mercedes-Benz, Daimler AG. Det finns misstankar mot de anställda som uppges ha manipulerat bilar för att de ska klara myndigheternas krav för avgasutsläpp.

Uppgifterna kommer från nyhetsbyrån Bloomberg och tidningen Die Zeit. Daimler AG säger i en första kommentar att man fullt ut samarbetar med myndigheterna, men vill under onsdagskvällen inte ge några kommentarer i övrigt.

Uppgifterna följer i kölvattnet från liknande påståenden i Frankrike, där myndigheterna undersöker om Renault har manipulerat med både bränsleförbrukning och avgasutsläpp.

Sedan flera månader pågår ett högljutt meningsutbyte mellan Italien och Tyskland, där de tyska myndigheterna hävdar att avgastesterna av Fiats modeller inte skett på ett korrekt sätt.

Misstankarna om avgasfusk går tillbaka till hösten 2015 när Volkswagen erkände att man använt en olaglig programvara för att fuska vid avgastester av dieselmotorer. Efter att "dieselgate" briserade har misstankar och anklagelser riktats mot flera biltillverkare, men det finns i dagsläget inga konkreta bevis för att andra företag brutit mot de regler finns för avgasutsläpp.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror att fler biltillverkare än Volkswagen har fuskat med sina dieselmodeller.
177
23