Uber kraschade Volvo XC90 – stoppar tester med autonoma bilar

Uber kraschade Volvo XC90 – stoppar tester med autonoma bilar
Minst tre bilar var inblandade i olyckan och Volvon hamnade på sidan. Foto: Fresco News, Mark Beach.

Ubers försök med självkörande Volvo XC90 i San Francisco fick upphöra och nu verkar det vara slutåkt i Arizona också. Sent under fredagskvällen var en av Ubers Volvo XC90 inblandad i en trafikolycka som slutade med att bilen hamnade på sidan.

Inga personskador har rapporterats från olyckstillfället och det verkar som om Ubers Volvo inte hade några passagerare vid tillfället, däremot fanns det en förare bakom ratten. Om bilen kördes autonomt eller av föraren är okänt.

Det exakta händelseförloppet är inte klarlagt men enligt lokal polis i Tempe, Arizona, var det ett annat fordon som inte iakttog sin väjningsplikt. Minst tre fordon var inblandade. Volvon var alltså inte vållande till olyckan, men som vi kan se på bilden blev det en rätt rejäl smäll som gjorde att XC90:an blev liggande på sidan.

Uber stoppar nu sina försök med autonoma Volvo XC90 i Arizona tills att en utredning är klar. Totalt ingår 16 bilar i försöken att skapa förarlösa taxibilar.

Ubers försök i San Francisco fick upphöra då man inte sökt rätt tillstånd för detta i Kalifornien. Fordonsmyndigheten DMV förbjöd Uber att köra i Kalifornien och testerna flyttades till Arizona. Efteråt har det framkommit att Ubers utrustning haft väldigt svårt att tolka trafiksignaler, vilket vid åtminstone ett tillfälle inneburit att bilar kört mot rött sex gånger i rad.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Verkar inte som om Uber har så bra koll på autonoma bilar... ( =gasa)
124
75