"Har ni inget bättre för er?" – Polisen svarar

Polisen får ständigt frågan: "Har ni inget bättre för er?" Här förklarar polisen i Kävlinge, Burlöv, Lomma och Staffanstorp varför de inte har något bättre för sig.

"Nej, idag har jag inget bättre för mig", skriver polisen Peter. Foto: Polisen.

"Har ni inget bättre för er?" Det är en fråga polisen ofta får vid trafikkontroller. Men att försöka svara en upprörd bilist i vägkanten är ingen bra idé, menar Kävlingepolisen Peter Larsson, som istället skrev ett starkt inlägg på Facebook som har fått stor spridning.

"Jag vet att det skjuts i Malmö, Göteborg och Stockholm, skriver Peter. "Men vi får inte glömma att trafiken dödar fler än alla skjutningar tillsammans".

Peter beskriver den svåra situationen när han eller kollegorna ska ge en familj det enda besked de inte vill höra. Att en familjemedlem är död: "För dem är vi dödens budbärare."

"Luften står stilla när vi sätter oss i köket och berättar att den de väntade hem till middagen inte kommer… Någonsin igen. Frågorna haglar. Jag har inte alla svar, förutom svaret på frågan som aldrig kommer. Kunde olyckan förhindrats av bättre däck, nykter förare eller lägre hastighet?"

Peter avslutar inlägget: "Så nej, idag har jag inget bättre för mig..."

I nuläget har inlägget fått över 5.000 reaktioner och delats över 1.000 gånger. 

Har ni inget bättre för er??? Vet inte hur många gånger jag har hört detta i samband med trafikkontroller. Jag vet att...

Posted by Polisen Kävlinge, Burlöv, Lomma och Staffanstorp on Friday, March 17, 2017
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag blir glad när jag ser en trafikkontroll.
189
229