Dodge Challenger SRT Demon – världens starkaste muskelbil med 1.023 hästar

Dodge Challenger SRT Demon – världens starkaste muskelbil med 1.023 hästar

Under en längre tid har Chrysler retats med muskelbilsentusiasterna genom att bjuda på "teasers", korta filmer på YouTube. Bit för bit har vi fått veta fler detaljer om den nya värstingen Dodge Challenger SRT Demon.

Som vanligt läcker internet som ett såll och nu vet vi lite fler detaljer om den nya muskelbilen som borde bli offentlig när som helst, inför New York Auto Show som är öppen under påskhelgen.

Dodge Challenger SRT Demon får en modifierad version av den kompressormatade Hemi-V8 på 6,2 liter som vi även hittar i nyligen presenterade Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Samma motor debuterade i Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat och Dodge Charger SRT Hemi Hellcat. Det intressanta med modifieringarna är att de ska erbjuda tre prestandanivåer, från Power Mode 1 till 3.

Original ger Hemi-motorn 707 hp, vilket omräknat till våra europeiska hästar blir 717 hk. Men i Power Mode 1 ökar toppeffekten till 757 hp (767 hk), i Power Mode 2 får föraren 815 hp (826 hk) och längst upp i näringskedjan hittar vi Power Mode 3 med hela 1.023 hp (1.037 hk).

Vad dessa tre prestandanivåer innebär vet vi inte, mer än att Power Mode 3 kräver högoktanig racingbensin – sannolikt från en separat bränsletank. För att få Power Mode 3 behövs ett tillval som kostar runt 3.000 dollar, och de innebär sannolikt inte bara mjukvara utan också extra komponenter som ska monteras på fabrik.

Som vi kan se på utsidan får Dodge Challenger SRT Demon kraftiga skärmbreddare för att få plats med större/bredare hjul. Det finns också ett rejält luftintag på motorhuven. Något pris har inte angetts, men sett i relation till toppeffekten borde det ändå vara "prisvärt".

Vi uppdaterar artikeln så fort fler fakta blir kända.

Ännu så länge har det bara läckt ut en bild på Dodge Challenger SRT Demon.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det skulle gärna få stå en Dodge Challenger SRT Demon i mitt garage!
230
30