Geely visar tuff modell – blir det en helt ny Volvo?

Geely visar ett MPV-koncept på bilsalongen i Shanghai som ser riktigt fräckt ut. Vad tycker du – borde Volvo bygga en familjebuss?
Annons

Kinesiska Geely, överraskar med en snygg familjebuss på bilsalongen i Shanghai. Designen bjuder på stora ytor samt enkla och raka linjer, något som inte alltid är definitionen av kinesiska bilar. Som exempel kan nämnas Geelys dotterbolag Lynk & Co som på samma bilmässa visar sedankonceptet Lynk & Co 03, som snarast är ett virrvarr av veck och linjer. 

Det nya MPV-konceptet saknar traditionella backspeglar utan har istället små kameror. Längs den främre dörren och hela vägen till bakljusen löper en tydlig linje som markerar midjan. B-, C- och D-stolparna är helt dolda, vilket ger bilen en känsla av ett gigantiskt flytande glastak. 

Geely visar tuff modell – blir det en helt ny Volvo?
Den bakre delen är riktigt läcker med tunna, horisontella bakljus och sofistikerade linjer.

Det finns än så länge inga detaljer och drivlinan. Vi vet i nuläget inte storleken på bilen, men avståndet från A-stolpen till främre hjulaxeln och fronten gör det omöjligt med Volvos och Geelys SPA-plattform som grund. Förmodligen är den mindre CMA-plattormen, på vilken bland annat nya 40-serien ska byggas, gjord för att kunna växa rätt mycket. Jämför exempelvis Volkswagens MQB-plattform som är uppe i nästan fem meter (Atlas) och fyra meter som minst (nya Polo). 

Det finns inga uppgifter om Geely har för avsikt att ta den här mpv:n ut på marknaden, det beror förmodligen till viss del på publikintresset. Vad tycker du borde Volvo bygga en MPV – tror du att det skulle funka på den svenska markanden?

Geely visar tuff modell – blir det en helt ny Volvo?
Sportiga men förmodligen ganska obekväma säten.
Geely visar tuff modell – blir det en helt ny Volvo?
Av interiören kan vi se en stor display i instrumentbrädan.
Annons
Annons
Rulla till toppen