Tesla dubblar antalet Supercharger-stationer

Det har funnits en del frågetecken kring Teslas snabbladdare inför premiären av nya Model 3. Det är högt tryck på många av Supercharger-stationerna redan idag, bland...
Annons

Det har funnits en del frågetecken kring Teslas snabbladdare inför premiären av nya Model 3. Det är högt tryck på många av Supercharger-stationerna redan idag, bland annat från laddande taxibilar, och när Tesla planerar att skruva upp produktionstakten till en halv miljon bilar årligen 2018 finns det risk för längre köer vid laddarna.

Teslas mål var tidigare att ha 7.000 Superchargers och 15.000 så kallade ”Destination Chargers”, alltså laddpunkter vid exempelvis hotell eller shoppinggallerior. Idag presenterar Tesla ett nytt mål på mer än 10.000 Superchargers och 15.000 destinationsladdare.

En annan nyhet är en helt ny typ av Supercharger med ”flera dussin” laddare och ett slags kundcenter i anslutning till laddaren. Det nya målet är alltså inte bara att bygga fler stationer utan också fler laddare per station. Stationerna kan också få solcellspaneler.

”Det är extremt viktigt för oss att laddning är bekvämt, tillräckligt och pålitligt för alla ägare, idag och i framtiden”, skriver Tesla i ett blogginlägg.

Tesla dubblar antalet Supercharger-stationer
Tesla har också släppt en ny karta med grå ikoner för de Supercharger-stationer som är på väg att byggas i Europa.
Tesla dubblar antalet Supercharger-stationer
Teslas Superchargers är inte tänkta att fungera som bilens enda laddpunkt – de ska fungera som ”bensinstation” på långresa. Att ladda vid snabbladdarna har varit gratis, men för Model 3 ingår bara en viss laddning och därefter kostar den extra.
Tesla dubblar antalet Supercharger-stationer
I hemstaten Kalifornien är trycket på Supercharger-laddarna enormt, och där ska Tesla nu öka antalet laddare med 150 procent. Det är viktigt inför premiären av Model 3.
Annons
Annons
Rulla till toppen