Vill totalförbjuda Dodge Demon: ”För snabb”

En amerikansk biltidning vill att nya Dodge Challenger SRT Demon totalförbjuds. Anledning: den är för snabb.
Annons

Den tunga amerikanska bilindustritidningen Automotive News vänder sig i artikeln: ”Håll Dodge Demon borta från våra vägar” mot nya Dodge Challenger SRT  Demon. I mycket skarpt formulerad artikel kallas bilen farlig och tidningen kräver ett totalförbud.

För den som inte minns vilket monster Dodge Demon faktiskt är, kan vi sammanfatta så här: 0-100 km/h på 2,3 sekunder, vilket ger en acceleration från stillastående på 1,8 g – mer än någon annan produktionsbil. Kvartsmilen, 402 meter, avverkas på 9,65 sekunder med sluthastigheten 225 km/h, vilket är första gången en produktionsbil går under det magiska tiosekundersstrecket.

Vill totalförbjuda Dodge Demon:

Demon är förbjuden från att tävla eftersom den är för snabb, men Automotive News vill att den även förbjuds från vägarna, eftersom den anses ”farlig för den allmänna trafiksäkerheten”.

Tidningen skriver att Demon är byggd och utvecklad i syfte att vara en dragracebil. Den körs på ”knappt lagliga slicks” (”radialslicks”, Nitto drag radials 315/40R18 ) och har ”monsturös acceleration”.

AN avslutar med att anklaga Dodge för att ”medvetet utsätta bilister för fara”.

Flera motortidningar har uppmärksammat Atomotive News artikel.

Carthrottle skriver: ”Vi kan bara anta att killarna på Automotive News har fått lite för trånga cardigans på sig”.

Jalopnik misstänker en konspiration och skriver att det luktar marknadsföringskampanj. ”Vi har mailat Automotive News för bekräftelse huruvida det här var ett sponsrat inlägg.”

Annons
Annons
Rulla till toppen