Polisen varnar: Bilparkering kan leda till inbrott

Att parkera sin bil utanför en stormarknad eller den stora möbelbutiken med fyra bokstäver kan låta ofarligt. Men när en hel familj eller ett äldre...
Annons

Att parkera sin bil utanför en stormarknad eller den stora möbelbutiken med fyra bokstäver kan låta ofarligt. Men när en hel familj eller ett äldre par lämnar sin bil på parkeringen är det också en indikation på att deras hem förmodligen är obevakat, kanske i flera timmar. Det är all information som inbrottstjuvarna behöver och via registreringsnumret kan de snabbt få fram hemadressen.

Det är polisen i nordvästra Skåne som varnar för denna nya metod bland kriminella. Metoden har använts vid flera stora bilparkeringar. Under tiden som familjen varit inne och shoppat har inbrottstjuvarna slagit till i den tomma bostaden.

Polisens tips till allmänheten är att släppa av familjen vid entrén och sedan parkerar föraren bilen ensam. En ensam person som promenerar från parkeringen är inte det som de kriminella letar efter. Polisen välkomnar också tips från allmänheten om man observerar någon som beter sig misstänkt. Polisens tipstelefon når man på 11414, brådskande fall är det 112 som gäller.

Annons
Annons
Rulla till toppen