Och gissa vem som är tillbaka?

Som vi kunde berätta redan förra hösten har BMW gett grönt ljus till en ny 8-serie. Och snart är det dags att se den riktiga...
Annons

Som vi kunde berätta redan förra hösten har BMW gett grönt ljus till en ny 8-serie. Och snart är det dags att se den riktiga bilen – 26 maj ska BMW visa upp 8-serie Coupe Concept på Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Historiskt har BMW:s Concept-bilar gett ett nästan färdigt intryck av den kommande seriemodellen.

Tills dess får vi nöja oss med det här smakprovet som visar taklinjen, den berömda Hofmeister-knycken på C-stolpen, lite av bakskärmarna och en antydan till strålkastare. Linjer som kan få snålvattnet att rinna på alla BMW-entusiaster och inte minst de som väntat ända sedan 1999 på att 8-serien ska återvända.

Det var 2013 som hoppet väcktes på allvar, då visade BMW upp ”Gran Lusso Coupe” på samma designutställning, Concorso d’Eleganza Villa d’Este, i norra Italien. Den bilen gjorde man av någon anledning inte verklighet av, men nya BMW 8-serien är en bil som verkligen ska byggas och har tilldelats den interna koden G14 (Coupé) och G15 (Cabriolet). Dubbelnamnet visar på det som alla hoppats på – att det även blir en cabrioletversion (med tygsufflett) av nya 8-serien.

Det är känt att BMW patentskyddat namnen 850i, 860i och M850i men sannolikt blir det även 840i och 840d som inleder prislistan. Tekniskt bygger nya 8-serien på samma komponenter som 7-serien och 5-serien. Kanske kan vi även hoppas på en M8?

Nya BMW 8-serien ersätter nuvarande 6-serien, där coupémodellen slutade tillverkas i februari (byggdes i Dingolfing) medan 6-serie Cabriolet och Gran Coupé fortfarande byggs. Nya modellnamnet 6-serie GT ska användas av ersättaren till 5-serie GT, som också snart upphör att tillverkas. Sannolikt lanseras nya BMW 8-serien i senare delen av 2018.

 

Och gissa vem som är tillbaka?
Här är det första, officiella smakprovet på 8-serien som ska ersätta nuvarande 6-serie.
Annons
Annons
Rulla till toppen