Nya BMW M5 blir ett V8-monster med 600 hk

Äntligen får vi veta mer om den BMW M5 som ska lanseras senare i år. Uppgifterna lär inte göra någon besviken. Se dessutom den läckra filmen.
Annons

Enligt BMW är nya M5 den ”mest spännande och känslomässigt högpresterande sedanen som någonsin skapats av BMW M”. Bilen får en 4,4-liters M dubbelturbo V8-motor som levererar 600 hk och över 700 Nm.

Motorn är kopplad till en 8-stegad M Steptronic-växellåda som hjälper bilen till en hissnande accereration, 0–100 km/h går på mindre än 3,5 sekunder.

Förbrukningen hamnar enligt BMW vid blandad körning på 10,5 l/100 km med ett koldioxidutsläpp på 241 g/km. 

Nya BMW M5 blir ett V8-monster med 600 hk

Som väntat kommer nya M5 med M xDrive, ett intelligent fyrhjulsdriftssystem som avgör drivningen. Det är initialt bakhjulsdrift med drivning skickas till framhjulen vid behov. Systemet har tre olika körlägen: 2WD, 4WD och 4WD Sport. 

Förutom den nya fyrhjulsdriften har M5 en Active M Differential som fördelar kraften mellan bakhjulen. BMW uppger att detta säkerställer bättre smidighet och stabilitet.

Interiören följer i standardmodellens fotspår men M5 har utrustats med ett ny växelspak och en M sportratt med två individuellt konfigurerbara M Drive-knappar. Det blir också en förbättrad head up-display med bland annat ny grafik och bättre navigationsfunktionalitet.

BMW M5 lanseras senare i år men fler detaljer kan vi garanterat se fram emot redan unde de kommande månaderna.

The all-new BMW M5 with M xDrive.

The all-new BMW M5 with M xDrive. Starting at incredible.
More at BMW-M.com/BMW-M5-MxDrive
________________________________________________
BMW M5 – Fuel consumption (combined): 10.5 l/100 km; CO2 emissions (combined): 241 g/km. Further information: http://m-power.com/disclaimer/.

Posted by BMW M on Tuesday, May 16, 2017

Annons
Annons
Rulla till toppen