Volvo XC60 och V90 toppar på het marknad

Den svenska bilmarknaden fortsätter att vara het. Och mest såld är "gamla" Volvo XC60.

Volvo XC60 och V90 toppar på het marknad
På bilden ser vi gamlingen, men i auto motor & sport nr 12 (ute 1 juni) läser du första provkörningen av nya XC60.

Vi provkör nya Volvo XC60 i ams nr 12-2017. I butik 1 juni.

"Det var bra fart i bilhallarna i maj då registreringarna av nya personbilar ökade med 2,5 procent, vilket är den högsta siffran någonsin för maj. Hittills i år har registreringarna ökat med 2,6 procent, jämfört med fjolåret som var ett rekordår med 372.000 registreringar," säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

Volvo Car Sverige toppar registreringarna för maj. Volvo XC60 tog hem förstaplatsen med 2.322 sålda bilar, på andra plats hittar vi S90/V90, på fjärdeplatsen ligger S60/V60 och på sjätteplats V40. Inklämda mellan Volvo-modellerna finns på tredje plats VW Golf, på femte plats Passat och Tiguan på sjunde plats. Först på åttonde plats hittar vi ett annat bilmärke, BMW 5-serie. Därefter Toyota Auris, Nissan Qashqai och Mercedes E-klass.

Volvo Car Sverige noterade totalt 7.185 registrerade bilar. Det är 10 procent mer i jämförelse med maj förra året. Volvo Car Sverige landar på en marknadsandel på 20 procent.

"Det är fantastiskt att se att XC60 på sin allra sista sluttamp säljer så bra. Vi kommer att ha nya XC60 på plats hos våra handlare efter sommaren", säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Antalet nyregistrerade dieselbilar minskade med 0,7 procent i maj.

Nyregistreringarna av supermiljöbilar, det vill säga elbilar och laddhybrider, har ökat med 44 procent i år. Andelen supermiljöbilar av de totala nyregistreringarna är 4,1 procent. Under första kvartalet låg Sverige på andra plats i Europa, efter Norge, när det gäller andelen laddbara bilar av nyregistreringarna.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag köpte ny bil i maj.
24
160