Därför har Volvo-förarna dåligt rykte – håller du med?

De är gamla, döva, blinda och riktigt usla förare. De köper Volvo för att de inte ska behöva oroa sig för sin egen körning.

Tydligen är Volvo-förare väldigt gamla.

Av någon anledning är det alltid kul att se och höra vad världen tycker om Sverige, svenskar, svenska ovanor, sedvänjor och annat typiskt "svenskt" – som exempelvis Volvo-förare. De finns visserligen av alla nationaliteter och i de flesta länder men företrädesvis i Sverige.

Den här gången är det den brittiska bilsajten och youtube-kanalen Gaskings som funderat på varför Volvo-förare har så dåligt rykte. Om det ligger något i vad de påstår är förstås upp till betraktaren, men det finns onekligen en bild av Volvoföraren som präktig, tråkig och grå.

Några av fördomarna vi får höra är exempelvis att Volvobilar körs av bibliotikarier, yuppies och – framför allt – gamla människor.

Enligt filmen är Volvo-förarna – förutom gamla – även döva, blinda och – kanske just därför – usla förare. Och farliga. Volvo-förare säger saker som: "Jag kör säkert och försiktigt, jag bröt visserligen några ben på dig, men du träffade en av Volvons krockzoner. Du ska vara glad att det var jag som körde på dig."

Volvon är byggd som en "tank". Det är därför mammor köper dem, så att barnen ska åka säkert. 16 år och 32.000 mil senare får barnen ta över bilen och den rullar fortfarande som om den var ny.

Dåliga förare väljer Volvo för att de inte ska behöva oroa sig för sin egna usla körning. De kan istället förlita sig på att Volvon är fullsmetad med säkerhetsteknik.

"Skratta så mycket du vill åt Volvo-förare, men de kommer att få sista skrattet, sittandes i den fyrkantigaste och säkraste bilen som rullar för evigt. Ärlig talat, om atombomben kommer, ta skydd i en Volvo."

Filmen är rätt underhållande och gjord med glimten i ögat. Dessutom driver den med flera uppmärksammade tillfällen där tester av Volvos autobroms gått helt fel.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tycker det ger en bra bild av Volvoförare.
159
129