Applechefen talar äntligen ut om bilplanerna

Efter åratal av spekulationer, rykten och mystiska testbilar har Applechefen Tim Cook äntligen bjudit på några detaljer om vad som är på gång. Apple koncentrerar sig...
Annons

Efter åratal av spekulationer, rykten och mystiska testbilar har Applechefen Tim Cook äntligen bjudit på några detaljer om vad som är på gång.

Apple koncentrerar sig på teknik för självkörande bilar, bekräftar Tim Cook. Någon särskild Applebil är förmodligen inte aktuell längre, men det vill Applechefen heller inte utesluta helt.

”Vi fokuserar på autonoma system. Det är en teknologi som vi ser som mycket viktig. Det är förmodligen ett av de svåraste projekten inom artificiell intelligens att jobba med”, säger han i en intervju med Bloomberg.

”Det är en fantastisk känsla att inte behöva stanna på macken”

I april fick Apple tillstånd att testa självkörande bilar i Kalifornien. Tim Cook säger att han ser fram emot tre intressanta trender som är heta just nu: självkörande bilar, elbilar och bildelning.

”Det är en fantastisk känsla att inte behöva stanna på macken”, säger han i intervjun.

De flesta stora biltillverkare satsar nu enorma belopp på självkörande bilar. Apple har investerat en miljard dollar i Didi Chuxing, som har beskrivits som ”Kinas Uber”.

Annons
Annons
Rulla till toppen