Volkswagens nya garanti ska få fler att uppdatera dieselbilen

Bilägare som uppdaterar sin bil med Volkswagens "fix" efter dieselgate får nu garanti på arbetet och några av bilens komponenter.

Garantin är ett sätt för Volkswagen att få fler bilägare att uppdatera sina bilar. Bland auto motor & sport-läsarna har många varit osäkra på om uppdateringen kan medföra högre förbrukning eller mindre kraft.

"Syftet med det är att få tveksamma kunder att välja att uppdatera sin bil", skriver Volkswagens informationschef Marcus Thomasfolk i ett mejlsvar till auto motor & sport.

Om det uppstår ett fel på någon av elva olika komponenter efter att bilen har uppdaterats ersätter Volkswagen reparationskostnaderna – förutsatt att vissa krav är uppfyllda. Bilen måste till exempel ha full servicehistorik, bilen får inte ha körts mer än 25.000 mil och bilen får inte ha körts för hårt och överbelastats.

Den här garantin gäller också retroaktivt, alltså om bilägaren redan uppdaterat sin bil, och den gäller i två år efter uppdateringen. Garantin gäller för Volkswagen, Audi, Seat, Skoda och Volkswagen transportbilar.

Komponenterna som omfattas av garantin är lambdasond, temperaturgivare, EGR-styrventil, ventil för avgasåterföring, differenstrycksgivare för avgasåterföring, insprutningsventil, högtryckspump, bränsleledning, tryckregleringsventil, tryckgivare och högtrycksledningar.

Partikelfiltret ingår dock inte i garantin. Det har spekulerats i om en av anledningarna till att Volkswagen över huvud taget genomförde avgasfusket var att förlänga livslängden på partikelfiltret.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här tycker jag är en bra insats från Volkswagen!
43
165