Volvo återkallar igen – säkerhetsbälte byts ut

Volvo återkallar igen – säkerhetsbälte byts ut

Volvo går ut med en ny återkallelse för XC90-modellen. Den här gången handlar det om 200 bilar i Sverige av modellår 2017. Bilägarna kontaktas med brev och felet åtgärdas på Volvoverkstaden.

På den tredje sätesradens högra sida kan säkerhetsbältets försträckare lossna vid en krock. Då går det inte att utesluta att den delen kan komma in i bagageutrymmet och sedan studsa tillbaka in i kupén.

"Risken för skador på passagerare bedöms som minimal. Inga incidenter är inrapporterade. Åtgärden är att byta ut säkerhetsbältet", skriver Annika Bjerstaf, presschef på Volvo Cars, i ett mejlsvar till auto motor & sport.

Hon poängterar att det är ett mycket litet antal bilar som omfattas av felet och att det är mycket osannolikt att något ska hända.

Det här är inte första gången Volvo återkallar bilar ur 90-serien. Vi har tidigare skrivit om hur produktionen inte hinner med att möta efterfrågan på bilarna och att kvalitetsnivån på vissa nya bilar blir lidande. Det har också en del Volvoägare bland auto motor & sports läsare vittnat om.

Volvo har tidigare gått ut med återkallelser för fuktproblem, krockkuddar, krockgardin och bälteslås.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag litar på att Volvo har bra kvalitetskontroll.
125
63